Tips που μπορούν να θωρακίσουν την υγεία σας αυτή την περίοδο



Κρύα Ντους


Ω ναι. Ομοιοπαθητικής λογικής να ρίχνεις παγωμένο νερό πάνω σου όταν είσαι κρυωμένη, αλλά η αλήθεια είναι πως οι ιατρικές έρευνες επιβεβαιώνουν ότι ένα κρύο ντους το πρωί ενισχύει το ανοσοποιητικό μας κι αυτό γιατί σοκάρει το σώμα που εν συνεχεία αντανακλαστικά προσπαθεί να ανεβάσει θερμοκρασία για να ζεσταθεί αυξάνοντας τον μεταβολικό ρυθμό, το οποίο και ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό διεγείροντας την παραγωγή των λευκών αιμοσφαιρίων. Εδώ κάπου να πούμε ότι το παγωμένο νερό «τσιτώνει» και το δερματάκι.


Νηστεία

Κι όμως, έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνα κατέληξε στο εξής βάρβαρο συμπέρασμα: Η εκούσια αποχή από την τροφή για τρεις μέρες σα να γυρνάει τον «διακόπτη» στο σώμα και να δίνει το ok στα βλαστοκύτταρα ώστε ν’ αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται και να ανοικοδομούν όλο το σύστημα. Η κατανάλωση υγρών είναι απολύτως απαραίτητη. Εντάξει, σκληρή και εξαιρετικά κόντρα τακτική.


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο twitter γιατί στο olamemetro η γνώση είναι δύναμη !!!



Eπαφή με μικρόβια

Θυμάσαι που όταν ήσουν μικρή ο μπαμπάς σου έλεγε στη μαμά «άσε το παιδί να λερωθεί καλό του κάνει»; Πόσο δίκιο είχε. Όταν ερχόμαστε σε επαφή με μικρόβια και βρωμίτσες γινόμαστε λιγότερο ευάλωτοι στα μικρόβια. Όσο πιο αποστειρωμένα τα περιβάλλοντα που ζούμε τόσο το χειρότερο. Λερώσου, κάνε καλό. Αν δεν τρελαίνεσαι στην ιδέα του get dirty, κατανάλωσε τουλάχιστον προβιοτικές τροφές πλούσιες σε βακτήρια, όπως γιαούρτι, λαχανικά που έχουν υποστεί ζύμωση και ανεπεξέργαστο γάλα. Και χάιδεψε τον άπλυτο σκύλο σου χωρίς αύριο.

Μουσική

Η μουσική μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης (ορμόνη του στρες) και αυξάνει τα επίπεδα της ανοσοσφαιρίνης Α, τονώνοντας με τον πιο φυσικό και φιλικό τρόπο το ανοσοποιητικό.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια