Κι όμως, Messi και Ronaldo δεν είναι υποψήφιοι για τον Παίκτη της Χρονιάς


Και αυτό από μόνο του είναι είδηση.

Την πρώτη ημέρα του Οκτωβρίου, εκτός από την κλήρωση για τη φάση των ομίλων του Champions League, διεξάγεται παράλληλα και η απονομή του βραβείου για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της περασμένης σεζόν από την UEFA. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου γνωστοποίησε τους τρεις υποψηφίους για το εν λόγω βραβείο.

Αυτοί είναι ο ηγέτης της Μάντσεστερ Σίτι και Παίκτης της Χρονιάς στην Premier League Kevin De Bruyne, o κατά πολλούς κορυφαίος striker του πλανήτη Robert Lewandowski της Μπάγερν Μονάχου και ο συμπαίκτης του και τερματοφύλακας των πρωταθλητών Ευρώπης, Manuel Neuer, με τους δύο πρώτους να είναι εκείνοι που συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες.


Στην τελική τριάδα για τον Παίκτης της Χρονιάς δεν βρίσκεται ούτε ο Lionel Messi ούτε ο Cristiano Ronaldo, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Γιουβέντους έχει υπάρξει 9 φορές υποψήφιος, κατακτώντας το βραβείο 3 φορές, ενώ ο Αργεντινός ηγέτης της Μπαρτσελόνα μετρά μία βράβευση λιγότερη σε 6 συμμετοχές στην τελική τριάδα.

Προφανέστατα είναι μία ακόμη σαφής ένδειξη πως μία πραγματικά συναρπαστική εποχή για το ομορφότερο σπορ του κόσμου φτάνει στο τέλος της και ξεκινά μία καινούρια, ενδεχομένως πιο γήινη περίοδος, χωρίς τέρατα και εξωγήινους όπως είναι το νο.7 της Γιούβε ή το "10" της Μπάρτσα. Και τότε ίσως καταλάβουμε τι ακριβώς βιώσαμε για κάτι παραπάνω από μία δεκαετία.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως το βραβείο του Προπονητή της Χρονιάς διεκδικούν οι Jürgen Klopp, Hansi Flick και Julian Nagelsmann.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια