Τρεις τροφές που δεν ξέρατε ότι σαμποτάρουν τη δίαιτά σας



Ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή, αλλά το βάρος σας δεν έχει διορθωθεί όσο θα έπρεπε; Μήπως στο ψυγείο σας και στη διατροφή σας βρίσκονται τα παρακάτω;


Πλήρες αγελαδινό γάλα

Αν το πίνετε κάθε πρωί, πρέπει να ξέρετε ότι το αγελαδινό γάλα έχει περισσότερες θερμίδες από τα υπόλοιπα γάλατα, συν του ότι τα έξτρα λιπαρά ανεβάζουν την κακή LDL χοληστερίνη και ρίχνουν την καλή HDL, αυξάνοντας τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά προβλήματα στο μέλλον. Αντί για αγελαδινό γάλα, προτιμήστε κάποιο φυτικό γάλα χωρίς ζάχαρη. Το γάλα καρύδας, μάλιστα, είναι μια καλή πρωτεϊνική επιλογή και παρέχει υφή που μοιάζει πολύ στο πλήρες γάλα, αλλά με περισσότερα καλά λιπαρά.



Χυμός φρούτων
Οι χυμοί φρούτων που αγοράζετε από το σούπερ μάρκετ πιθανόν να περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη, γι’ αυτό αντί για οποιουσδήποτε χυμούς φρούτων, προτιμήστε αυτούς που είναι 100% φυσικοί και δεν περιέχουν ζάχαρη ή ακόμα καλύτερα, στύψτε μόνοι σας φρέσκο χυμό. Μπορεί οι χυμοί να στερούνται τις φυτικές ίνες που έχει το φρούτο, αλλά μας παρέχουν αντιοξειδωτικές βιταμίνες και σίγουρα έχουν λιγότερες θερμίδες από έναν χυμό εμπορίου που είναι γεμάτος ζάχαρη. Παρ’ όλ’ αυτά, προτιμήστε να φάτε ολόκληρο το φρούτο από το να πιείτε τον χυμό του.

Αναψυκτικά διαίτης
Μπορεί θερμιδικά τα αναψυκτικά διαίτης να υπερτερούν από τα κανονικά, αλλά αν τα καταναλώνετε σε καθημερινή βάση δεν είναι καλό ούτε για τον οργανισμό σας, ούτε για τη δίαιτά σας. Ο λόγος είναι τα τεχνητά γλυκαντικά που περιέχουν και έχουν συνδεθεί με διάφορα προβλήματα, από απορρύθμιση της όρεξης και αύξηση της λιγούρας, μέχρι αύξηση του κινδύνου για εγκεφαλικό και καρδιακές παθήσεις. Αντί για αναψυκτικά διαίτης, προτιμήστε νερό με μερικές σταγόνες ή φέτες φρούτων για έξτρα άρωμα. Η ενυδάτωση που σας προσφέρει το νερό είναι ανεκτίμητης αξίας, δεν σας φορτώνει με θερμίδες, τονώνει το μεταβολισμό και τo καλύτερο; Διώχνει την πείνα!

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια