Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει μείνει… μισός – Ανησυχία για την υγεία του



Ο ηγέτης της χώρας έχει χάσει 44 κιλά φέτος - Το κοστούμι του Μάο φαίνεται να... κρέμεται πάνω του


Ακόμη περισσότερο βάρος φαίνεται να έχει χάσει ο Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας εθεάθη σε νέες φωτογραφίες να χαιρετά ένα πλήθος ενθουσιωδών στρατιωτικών αξιωματικών και να έχει χάσει τόσο βάρος ώστε το κοστούμι του Μάο να… κρέμεται πάνω του.


Οι εικόνες έρχονται ένα μήνα μετά το ρεπορτάζ της βορειοκορεάτικης τηλεόρασης ότι ο «Ανώτατος Ηγέτης» τους έχει χάσει πολλά κιλά και το αδυνάτισμά του «σπάει τις καρδιές των ανθρώπων».



Γενικότερα, η δημόσια συζήτηση για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν απαγορευμένη και η τηλεοπτική εκπομπή εγείρει ερωτήματα για την κατάσταση της υγείας του.

Τα αυστηρά ελεγχόμενα κρατικά μέσα ενημέρωσης στις 25 Ιουνίου παρέθεσαν έναν άγνωστο κάτοικο της Πιονγκγιάνγκ να λέει ότι όλοι στη Βόρεια Κορέα «λύγισαν» όταν είδαν τις εικόνες του αισθητά πιο αδύνατου Κιμ.


Πολλοί ισχυρίζονται ότι οι Αρχές θέλουν να χρησιμοποιήσουν την αλλαγή βάρους του Κιμ για να ενισχύσουν την πίστη στο καθεστώς σε απελπιστικούς καιρούς πείνας.

Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του παρακολουθείται διεθνώς, αφού τυχόν ξαφνικός θάνατος θα φέρει αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό της Βόρειας Κορέας.

Ορισμένοι παρατηρητές λένε ότι ο Κιμ έχει χάσει από 22 έως 44 κιλά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια