Βραδινό φαγητό: 5 συνήθειες που αυξάνουν το λίπος στην κοιλιά



Το φαγητό το βράδυ είναι μια συνήθεια, η οποία δεν χρειάζεται να κοπεί, γιατί εάν γίνει σωστά με βάση τις θερμίδες που πρέπει να έχετε καταναλώσει όλη την ημέρα, δεν θα έχετε πρόβλημα με το σωματικό σας βάρος.

Εάν όμως παρατηρείτε πως παίρνετε κιλά ίσως κάνετε κάποια από τα παρακάτω πράγματα τα οποία σας προσθέτουν βάρος και λίπος στην κοιλιά.


Ξεχνάτε την πρωτεΐνη

Παρόλο που τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες είναι μερικές φορές υψηλότερα σε θερμίδες, ωστόσο αν θέλετε να διατηρήσετε τη φυσική σας κατάσταση, λίγη άπαχη πρωτεΐνη είναι απαραίτητη στη διατροφή σας.

Η πρωτεΐνη είναι πιο χορταστική από τους υδατάνθρακες ή το λίπος και το σώμα σας χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια για την πέψη της, καθιστώντας την ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την απώλεια βάρους. Απλά προσέξτε μην το παρακάνετε, γιατί εάν καταναλώσετε περισσότερη ποσότητα από αυτή που σας αναλογεί, θα αποθηκευτεί σε λίπος. Η πρωτεΐνη πρέπει να αποτελεί ιδανικά το ένα τρίτο του πιάτου σας.


Βάζετε πολύ αλάτι στα γεύματά σας

Η κατανάλωση αλατιού μπορεί να δημιουργήσει υψηλή αρτηριακή πίεση, η οποία αποτελεί έναν παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο, αλλά επίσης μπορεί να οδηγήσει και σε κατακράτηση υγρών.

Μειώνοντας την ποσότητα του νατρίου από τη διατροφή σας, μπορεί να βοηθήσει, ώστε να κρατήσετε την αρτηριακή σας πίεση και το βάρος σας σε ένα υγιές επίπεδο. Ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι έχει περίπου 2.300 χιλιοστόγραμμα νατρίου και μόλις το ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού έχει 580 χιλιοστόγραμμα.


Τρώτε πολύ γρήγορα

Το να τρώτε αργά είναι επιτακτικό για τη διαχείριση του βάρους, επειδή ο εγκέφαλός σας συχνά δεν καταγράφει καν την αίσθηση της πληρότητας για έως και 20 λεπτά. Έτσι εάν τρώτε γρήγορα θα καταναλώσετε και περισσότερο φαγητό γιατί δεν θα έχετε καταλάβει εγκαίρως ότι έχετε χορτάσει.


Τρώτε μπροστά από την τηλεόραση

Το θέμα δεν είναι μόνο τι τρώτε αλλά και πώς το τρώτε. Η κατανάλωση φαγητού μπροστά από μια τηλεόραση μπορεί να σας κάνει να τρώτε μεγαλύτερες μερίδες και να οδηγηθείτε σε αύξηση σωματικού βάρους.


Παραλείπετε συνεχώς το βραδινό φαγητό

Μπορεί να πιστεύετε πως εάν παραλείψετε το βραδινό φαγητό θα χάσετε πιο εύκολα κιλά, ωστόσο μπορεί να σας προκαλέσει υπερφαγία το επόμενο πρωί. Μερικοί άνθρωποι, ειδικά αυτοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρύθμισης του σακχάρου στο αίμα, δεν θα πρέπει να ακολουθούν μακρές περιόδους χωρίς φαγητό. Επίσης οι ορμόνες της πείνας παράγονται σε μεγαλύτερα επίπεδα μετά από παρατεταμένη νηστεία και μπορεί να καταλήξετε σε υπερκατανάλωση τροφής.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια