Φωτιά – Βασιλακόπουλος: Τι μάσκα να φοράμε για να προστατευτούμε από τα μικροσωματίδια



Τα σωματίδια είναι επικίνδυνα, γιατί μπαίνουν μέσα στο βλεννογόνο του αναπνευστικού και κάνουν φλεγμονή


Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μίλησε στον ΣΚΑΪ για την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας από τις πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα, την πορεία του κορωνοϊού και τη σημασία του εμβολιασμού.


Ο καθηγητής πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ επεσήμανε ότι υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση μετά από μια πυρκαγιά και δεν ισχύει μόνο για την Βαρυμπόμπη, αλλά για όλη την Ελλάδα που υπάρχουν πυρκαγιές.

Παρ όλα αυτά, υπογράμμισε ότι το καλό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι αυτή είναι μια προσωρινή επιβάρυνση της ατμόσφαιρας και όχι μόνιμη, οπότε υπάρχει τρόπος να το αντιμετωπιστείς.

Σχετικά με τις θετικές συνέπειες της πανδημίας που είναι ο διπλασιασμός των κλινών στη χώρα μας και ότι πλέον έχουμε όλοι από μια μάσκα σημείωσε πως πρέπει να φορέσουμε τις μάσκες τώρα όχι μόνο για να προστατευτούμε από τον κορωνοϊό αλλά και από τα μικροσωματίδια που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα.

«Προφανώς αν υπάρχει μάσκα υψηλής προστασίας ακόμη καλύτερα αλλιώς είτε 2 χειρουργικές ή μια χειρουργική εσωτερικά και μια υφασμάτινη απ έξω αυτό κάνει το καλύτερο δυνατό φιλτράρισμα» είπε χαρακτηριστικά.


Όπως εξήγησε και για λίγες ώρες να εισπνεύσεις αυτά τα σωματίδια, είναι επικίνδυνα γιατί είναι ξένο σώμα που μπαίνουν μέσα στο βλεννογόνο του αναπνευστικού και κάνει φλεγμονή.

«Για έναν απλό άνθρωπο που είναι τελείως υγιής αυτή η φλεγμονή θα κάνει έναν ερεθισμό συνήθως δεν προκαλεί ιδιαίτερα προβλήματα, αν έχει όμως υποκείμενα νοσήματα, αν έχει ήδη φλεγμονή στους αεραγωγούς του πχ άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα, τότε η επιπλέον φλεγμονή που θα γίνει από αυτά θα επιτείνει την ήδη προϋπάρχουσα φλεγμονή και θα έχει επίταση των συμπτωμάτων-παρόξυνση. Οπότε αυτός ο άνθρωπος πρέπει άμεσα να επικοινωνήσει με τον θεράποντα πνευμονολόγο του να ρυθμίσει την αγωγή του», ανέφερε ενδεικτικά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια