Τι πρέπει να σταματήσεις να κάνεις για να βελτιώσεις τη ζωή σου!



Το να βελτιώσεις τη ζωή σου δεν είναι και κάτι δύσκολο. Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουμε να ζήσουμε πιο καλά και να αφήσουμε πίσω μας κάθε αποτυχία ή οτιδήποτε μας στεναχωρεί. Όμως για να γίνει αυτό θέλει λίγο προσπάθεια. Σίγουρα δεν είναι κάτι που χαρίζεται απλόχερα σε όλους.

Ουσιαστικά η βελτίωση του εαυτού μας και μακροπρόθεσμα της ζωής μας, χρειάζεται μικρές αλλά σημαντικές καθημερινές αλλαγές. Πρόκειται για μικρές βελτιώσεις που μπορούν να κάνουν έναν άνθρωπο εντελώς διαφορετικό. Παρόμοια το να σταματήσει κανείς να κάνει ορισμένα πράγματα που τον βλάπτουν θα φέρει βελτίωση της ζωής του.

7 Πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις για να έχεις βελτίωση στη ζωή σου

Αποφεύγεις τα προβλήματα



Τα προβλήματα που έχεις δεν θα λυθούν μόνα τους. Ο εύκολος δρόμος είναι να αγνοήσεις ότι υπάρχουν και να τα βάλεις στην άκρη. Οι εύκολες επιλογές όμως φέρνουν μία πιο σκληρή καθημερινότητα. Σταμάτα να αποφεύγεις τα προβλήματα και ανέλαβε δράση για να τα λύσεις.



Ντρέπεσαι για την αποτυχία



Στην Ελλάδα του σήμερα η αποτυχία μπορεί να είναι μία απόλυση ή ακόμα και τα εμπόδια στην καριέρα σου. Όμως για τον καθένα μπορεί να είναι δεκάδες άλλα πράγματα στην προσωπική και κοινωνική ζωή του. Ότι και να έχει συμβεί δεν πρέπει να ντρέπεσαι γι αυτό. Η ντροπή είναι ένα από τα εμπόδια που βάζουμε στον εαυτό μας για να μην προχωρήσει σε νέα άγνωστα λιμάνια. Ουσιαστικά όλοι κάνουμε λάθη και αποτυγχάνουμε πολλές φορές. Είναι ο τρόπος να βελτιώσουμε τη ζωή μας και τις επιλογές μας.





Αναβάλλεις τους στόχους σου




Ένα από τα πράγματα που πρέπει να σταματήσεις σήμερα κιόλας να κάνεις για να βελτιώσεις τη ζωή σου είναι να αναβάλλεις τους στόχους σου. Όσο μεγάλα όνειρα κι αν έχεις δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν μόνα τους. Αν η ευτυχία είναι ο σκοπός της ζωής και προέρχεται από μία καθημερινότητα που διαμορφώνουμε όπως θέλουμε, μην αργείς και ξεκίνα να εκπληρώνεις τα όνειρα σου.



Βρίσκεις δικαιολογίες



Οι δικαιολογίες που βρίσκουμε είναι τροχοπέδη στην δημιουργία αποφάσεων. Η αποτυχία είναι αποτέλεσμα των δικαιολογιών που βρίσκουμε για να μην αναλάβουμε δράση. Εφόσον δεν θες να αποτύχεις και θες να βελτιώσεις τη ζωή σου πάρε αποφάσεις. Ακόμα κι αν δεν είναι τέλειες ή σωστές σίγουρα θα σε οδηγήσουν κάπου πιο κοντά σε αυτά που θες.



Κάθεσαι με τα χέρια σταυρωμένα


Το να μην κάνεις τίποτα είναι άλλος ένας εύκολος δρόμος που όμως δεν οδηγεί πουθενά. Για να βελτιωθείς και να ζήσεις καλύτερα πρέπει να κάνεις πράγματα. Αν φοβάσαι την αποτυχία ή δεν έχεις ακόμα τη θέληση να ξεκινήσεις θα πρέπει να κάνεις κάτι για να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου.





Φοβάσαι την γνώμη των άλλων



Σίγουρα είμαστε κοινωνικά όντα και η γνώμη των ανθρώπων γύρω μας μας επηρεάζει ή μας διαμορφώνει. Η ζωή σου όμως είναι μόνο δική σου και πρέπει να έχεις γύρω σου ανθρώπους που σου δίνουν κουράγιο να πας μπροστά! Αφαίρεσε την τοξικότητα από τη ζωή σου και σκέψου τι θες εσύ να κάνεις για να ζεις καλύτερα.



Δεν εκτιμάς την ζωή



Η εκτίμηση για όσα έχουμε ήδη στη ζωή μας είναι πολύ σημαντική και δείχνει έναν καλό χαρακτήρα. Μπορεί να μην γεννήθηκες σε πλούσια οικογένεια, να μην έχεις το τέλειο αυτοκίνητο, ακόμα και να αντιμετωπίζεις πιο σοβαρά προβλήματα. Δεν πρέπει όμως αυτά να τα παράπονα ή τα προβλήματα να μην σε αφήνουν να απολαύσεις όσα ήδη έχεις. Πρωτίστως πρέπει να εκτιμάς την ίδια σου τη ζωή και τους ανθρώπους που αγαπάς και είναι δίπλα σου.




πηγη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια